Top

Algemene voorwaarden

Algemene verkoopvoorwaarden
* Bestellen
Wanneer u bestelling plaatst, gaan wij ervan uit dat u aangegeven product wenst te ontvangen. U krijgt een email van ons ter bevestiging met daarin uw klantnummer/bestelnummer,  en het totaalbedrag (inclusief verzendkosten) tevens  de betalingsvoorwaarden.
* Annuleren bestelling
U heeft wettelijk gezien 7 weekdagen de tijd op uw bestelling terug te komen.  Mocht u reeds betaald hebben, maar mocht het product nog niet zijn verstuurd, krijgt u het overgemaakte bedrag terug gestort op uw bank- of girorekening. Wanneer het product reeds verstuurd is, kunt u dit op eigen kosten retour zenden. Na goed ontvangst krijgt u de aankoopkosten retour.
* Betalingsvoorwaarden
Betaling geschiedt vooraf via bank- of giro overschrijving, of via iDEAL. Vermeldt bij de betaling altijd uw klantnummer en bestelnummer. In de bevestiging per email die u tegen deze tijd heeft ontvangen, vindt u alle gegevens om het bedrag (inclusief verzendkosten) binnen 7 weekdagen aan ons over te maken. Wanneer na deze periode geen betaling is ontvangen, wordt automatisch de bestelling teniet gedaan. Mocht u alsnog de producten wensen te ontvangen, plaats dan een nieuwe bestelling.
* Verzending
Verzending (op eigen risico) wordt verzorgd via de DPD. In principe versturen wij standaard, tenzij u anders wenst. Wij zijn niet aansprakelijk voor het kwijtraken van uw bestelling met de normale verzendmethode! (tot op heden niet voorgekomen)  Daarvoor moet u verzekerd of aangetekend kiezen! Onze standaardverzendkosten zijn € 7,00 (Dit is incl. BTW en verpakkings- en afhandelingskosten).
* Verantwoordelijkheid
Wij gaan ervan uit dat u eigenaar bent van uw bestelde product, zodra de betaling hiervan heeft plaatsgevonden. Dutch Horse Rug  zal uw product met zorg behandelen en overdragen aan DPD.
Verzending van uw bestelling is, zoals beschreven, op eigen risico. U kunt aangeven uw producten aangetekend/ verzekerd te laten versturen om dit risico in te perken. Wanneer u dit niet aangeeft, is de verzending volgens standaard procedure. Dutch Horse kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor verlies dan wel schade tijdens het transport.
* Levertijd
Na ontvangst van uw betaling, krijgt u van Dutch Horse Rug een bevestiging. Daarin wordt duidelijk gemaakt wanneer uw bestelling wordt overgedragen aan DPD. Dit zal doorgaans binnen 5 werkdagen het geval zijn.
Bij producten niet op voorraad zullen wij de verwachte levertijd aangegeven.  In geval van overmacht wordt dit afzonderlijk bekeken, uiteraard in goed overleg met u, de klant.
Mocht u hierover verzoeken dan wel vragen hebben, kunt u altijd even contact opnemen via de email info@dutchhorserug.com
*Garantie
Alle paardendekens, halsstukken  zijn gewaarborgd tegen fabricage- en/of materiaalfouten. Deze garantie geldt voor een periode van zes maanden op voorwaarde dat het aankoopbewijs kan worden voorgelegd. Tevens dienen de reiniging- en onderhoudsinstructies te zijn opgevolgd, zie hiervoor ook ’wassen en onderhoud’ onder de rubriek .  Dekens die te vaak en te warm gewassen worden verliezen hun waterafstotende en ademende eigenschappen, bovendien krimpen ze en kunnen de naden makkelijker loslaten.
Schade als gevolg van geweld van buitenaf (zoals spijkers, schroeven, paardentanden, schuren of trekken) valt niet onder de garantie.
Voor elke paardendeken geldt dat u er rekening mee moet houden dat er water in de deken kan binnendringen langs de rugnaad, randen en de stiksels. Witte vlekken op de binnenvoering zijn een overduidelijk signaal dat de deken te warm is. Uw paard heeft dan gezweet onder zijn deken.
* Retour sturen / Aansprakelijkheid
U heeft, zoals gezegd, 7 weekdagen de tijd op uw bestelling terug te komen, dan wel te wijzigen.
Mocht u ondanks alles niet tevreden zijn over het product kunt u deze, binnen 7 werkdagen na ontvangst van de deken en op eigen kosten retourneren. De deken moet 100% schoon zijn, niet beschadigd, en  vrij van haren en in originele verpakking. Let op! Terug gestuurde dekens  dienen vooraf aangemeld te worden op sales@dutchhorserug.com  Bij goed ontvangst krijgt u uiteraard de kosten van het product retour. De door u gemaakte verzendkosten om de zending retour te sturen worden niet door ons vergoed.  Als het product direct bij levering  een  defect vertoont verzoeken wij u het product binnen 48 uur retour te sturen, zodat wij het kunnen ruilen.  De kosten die U hiervoor maakt, komen uiteraard voor onze rekening. Bij retournering van een product wegens annulering komen de verzendkosten voor uw eigen rekening.  Wij zullen het artikel direct omruilen of terugbetalen afhankelijk van de situatie. Alle zendingen dienen voldoende gefrankeerd te worden anders kunnen ze niet in behandeling worden genomen. In geval van terugbetaling zullen wij de gemaakte verzendkosten doorberekenen, tenzij ten gevolge van enig tekortkomen van onze kant deze kosten in alle redelijkheid voor onze rekening zouden moeten komen.
Afwijkingen op deze retourvoorwaarden zijn enkel toegestaan bij uitdrukkelijke overeenkomst tussen de consument en Dutch Horse Rug paardendekens.
Bij klachten, tips en of ideeën verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Binnen onze mogelijkheden zullen wij er alles aan doen u tevreden te stellen.
* Waterdichtheid
De waterdichtheid van een deken slaat op de stof en niet op de gehele deken. De stof van de deken behoort waterdicht te zijn door dat deze gecoat is met een materiaal dat de stof waterdicht maakt.
Echter is het zo dat bij elk merk deken water kan binnentreden bij de aanhechtingen van de singels, borstsluitingen, staartflap, bies rondom, loopsplitten, ringetjes voor bevestiging hals etc. Deze onderdelen kunnen in het fabricage proces bij geen enkel merk getapeseald worden.  Deze aanhechtingen zijn op de deken genaaid met een dunne naald. Door de gaatjes van de naald kan, bij zware regenval, bij elk merk deken water naar binnen gaan, omdat deze gaatjes dus niet getapeseald kunnen worden.
Door het uitzetten van de canvas stof zal de rug naad naar een paar flinke regenbuien bijna geheel waterdicht zijn. Dit is niet het geval voor de nylon dekens.
Ook andere merken wijzen in hun websites op de naaldgaatjes.
De Waterdichtheid van onze dekens is aangegeven op onze website. Een andere bepalende factor is de ademende werking van de stof. 
Al onze dekens worden voortdurend getest of ze voldoen aan dewaarde die we afgeven voor de betreffende deken.  Zou u ondanks dit niet geheel tevreden zijn over de waterdichtheid van de door u gekochte deken (stof)  dan kunt u dit melden binnen 2 maanden  na aankoop van de deken. We zullen in dat geval de deken testen of deze voldoet aan de voor die deken gestelde waterdichtheidswaarde. Indien de deken daar niet aan zou voldoen zullen wij u een waardecoupon twv het aankoopbedrag + verzendkosten verstreken welke te besteden is in onze web-shop.
* Privacy
Uw adresgegevens en emailadres worden bewaard, uitsluitend voor onze eigen administratie. Uw gegevens worden dus niet doorgegeven aan derden!
* Betrouwbaarheid
Dutch Horse Rug  is een familie bedrijf en staat bij de Kamer van Koophandel Limburg geregistreerd onder nummer 14101261. Dutch Horse Rug heeft veel respect voor haar klanten en treed graag in contact met haar klanten. Zij besteedt zorg aan uw bestelling. U kunt voor vragen altijd contact met ons opnemen!
* Voorraad van producten
Dutch Horse Rug  zal zo goed mogelijk de juiste voorraad van producten weergeven. Echter tijdens of vlak na een beurs, moeten de voorraden handmatig worden ge-update. Dit gebeurt zo snel mogelijk na de beurs. Echter worden bijna alle dekens op na opdracht voor u gemaakt en zullen meestal binnen 3 werkdagen verstuurd kunnen worden.
Het plaatsen van een bestelling betekent automatisch dat u akkoord gaat met de hierboven genoemde voorwaarden.